Fastighetsrätt

Vilka brister i mitt nybyggda hus får byggföretaget ha kvar och ändå få slutbesked?

Uppdaterad 2026-11-06

Paragrafen namnger inte enskilda byggfel. Trots 34 § 1 får ett slutbesked ges om bristerna i uppfyllandet är försumbara. Byggnadsnämnden ska i slutbeskedet göra de anmärkningar som behövs med anledning av bristerna. En brist som inte är försumbar kan i stället tas om hand genom ett interimistiskt slutbesked enligt 36 §. Be nämnden skriva i beskedet om en brist bedöms som försumbar. Om det gäller ditt eget ärende, ta med lagrummet och använd Ring en jurist. Källa: https://lagen.nu/2010:900#K10P35

Lagrum

Fråga vidare i AI Ring en jurist