Fastighetsrätt
Behöver jag bygglov för solceller på fasaden om effekten är högst elva kilowatt?
Uppdaterad 2026-11-03
Inte för den fasadändring som 15 § 3 annars kräver, om anläggningen sätts upp eller väsentligen ändras och har en effekt om högst elva kilowatt. Bygglov kan ändå krävas enligt 34–37 eller 54 §. Om det gäller ditt eget ärende, ta med lagrummet och använd Ring en jurist. Källa: https://lagen.nu/2010:900#K9P17a
Lagrum
9 kap. 17 a § plan- och bygglagen
Fasadändring för solenergi på högst elva kilowatt kräver inte det lovet.
9 kap. 18 § plan- och bygglagen
34–37 och 54 §§ kan ändå kräva lov.