Förvaltningsrätt

Hör byggnadsnämnden alltid grannen när jag söker bygglov?

Uppdaterad 2026-11-03

Nej. Underrättelse ska ske om åtgärden avviker från en detaljplan eller områdesbestämmelser, eller om den ska utföras utanför detaljplan, inte är reglerad i områdesbestämmelser och inte bara kompletterar ett en- eller tvåbostadshus med en sådan tillbyggnad eller komplementbyggnad som avses i 59 § 1. Meddelandet ska skickas till ägare och innehavare av särskild rätt till en gränsande tomt eller fastighet, även om bara en väg eller gata skiljer dem åt, och kungöras på kommunens anslagstavla. Om det gäller ditt eget ärende, ta med lagrummet och använd Ring en jurist. Källa: https://lagen.nu/2010:900#K9P94

Lagrum

Fråga vidare i AI Ring en jurist