Förvaltningsrätt
Räcker det att jag tillhör personkretsen för att få en insats enligt LSS?
Uppdaterad 2026-11-03
Nej. Personerna i 1 § har rätt till insatserna i 9 § 1–9 om de behöver hjälpen i sin livsföring och behovet inte tillgodoses på annat sätt. Personerna i 1 § 1 och 2 har på samma villkor också rätt till insatsen i 9 § 10. Insatserna ska ge goda levnadsvillkor. Om det gäller ditt eget ärende, ta med lagrummet och använd Ring en jurist. Källa: https://lagen.nu/1993:387#P7
Lagrum
7 § lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade
Rätt finns om hjälpen behövs och behovet inte tillgodoses på annat sätt.