Förvaltningsrätt

Kan jag få ersättning om någon bryter mot dataskyddslagen?

Uppdaterad 2026-11-03

Ja, på det sätt artikel 82 i dataskyddsförordningen ger rätt till ersättning från den personuppgiftsansvarige eller personuppgiftsbiträdet. Den rätten gäller också vid överträdelser av den här lagen och andra föreskrifter som kompletterar förordningen. Om det gäller ditt eget ärende, ta med lagrummet och använd Ring en jurist. Källa: https://lagen.nu/2018:218#K7P1

Lagrum

Fråga vidare i AI Ring en jurist