Förvaltningsrätt
Får dataskyddsombudet berätta vad hen har fått veta i uppdraget?
Uppdaterad 2026-11-03
Inte obehörigen. Den som fullgör uppgift som dataskyddsombud enligt artikel 37 får inte obehörigen röja det som hen har fått kännedom om. I det allmännas verksamhet gäller offentlighets- och sekretesslagen i stället. Om det gäller ditt eget ärende, ta med lagrummet och använd Ring en jurist. Källa: https://lagen.nu/2018:218#K1P8
Lagrum
1 kap. 8 § dataskyddslagen
Tystnadsplikt, med offentlighets- och sekretesslagen i det allmännas verksamhet.