Förvaltningsrätt

Vad händer om möbeln är för dyr för att helt undantas från utmätning?

Uppdaterad 2026-11-03

Utmätning får ske med förbehåll att du efter försäljningen får ut ett skäligt belopp av köpeskillingen för att kunna skaffa det du behöver i stället. Det gäller egendom som avses i 1 § 1–3 och som har ett sådant värde att den inte kan undantas helt. Om det gäller ditt eget ärende, ta med lagrummet och använd Ring en jurist. Källa: https://lagen.nu/1981:774#K5P4

Lagrum

Fråga vidare i AI Ring en jurist